panelarrow

En förbryllad son

| Lämna en kommentar

Mamma fyller 50 i helgen. Vad köper man? Alltså, när det gäller farsgubben är det ju så himla mycket enklare, eftersom vi delar intresset för motorer. Han äger tre tunga kärror som jag brukar hjälpa till att meka med och när han fyller år kan man alltid köpa en ny mejsel eller liknande. Men mamma är en helt annan typ och ibland förstår jag inte hur de ens kunde hitta varandra. Hon gillar svåra böcker och filmer, opera, natur och annat som jag har absolut noll koll på. Och eftersom jag inte har en susning om något av dessa ämnen, kan det ju bara bli fel om jag försöker mig på att köpa något. En bok – den är dålig eller så har hon läst den redan. En teaterbiljett – för folklig föreställning, och så vidare och så vidare …

Nu vet jag vad ni kommer säga: ”det är ju tanken som räknas”, men kom igen, är det någon som verkligen tror på den söndertuggade klyschan … Fyller man 50 bast förtjänar man en riktig present, inte en tanke som man slänger i sopkorgen när ingen ser. Jag står inför en svår utmaning just nu. Syrran tipsade mig om parfymer från Parelle, men hur vet jag vilken mamma gillar? Om hon bara vara intresserad av motorolja och reservdelar skulle mitt liv vara så mycket bättre just nu …

födelsedag

Kommentera

Required fields are marked *.