panelarrow

Tips vid bilköp

| Lämna en kommentar

Ja, då tog man en del dumma (korkade?) beslut och det blir inte alltid som man tänkt. Ibland blev det till och med katastrof. Idag är jag rätt insatt i både hur bilar fungerar och framförallt; hur bilköp fungerar. För, säg, 10 år sedan, var jag inte det. Då visste jag bara att jag ville ha en viss bil och så köpte jag den. Jag brydde mig inte ens om att skriva kontrakt. Ärligt talat så visste jag nog inte ens att man skulle göra det.

Ja, ung och dum som sagt.

Men det misstaget skulle jag aldrig göra om idag. Och jag hoppas inte att någon här gör om det heller. Jag tänkte dela med mig av mina bästa tips när man ska köpa bil. Egentligen handlar det kanske om sunt förnuft. De bästa tipsen tycker jag listas på denna sida. Här har man listat 10 viktiga saker att tänka på. Det handlar framförallt om:

1. Välj rätt modell.

2. Skaffa överblick.

3. Provkör (viktigt!)

4. Bestäm dig för privatköp eller handlare

5. Undersök bilen (ta gärna med någon bilkunnig om du inte är det själv)

6. Kolla dokumentationen

7. Undersök ägaren. Kolla att bilen inte är stulen.

8. Pruta!

9. Skriv avtal

10. Planera leveransen framförallt vad gäller försäkring.

hämta (7)

 

Kommentera

Required fields are marked *.