panelarrow

Bemanningsföretag

| Lämna en kommentar

Jag har funderat en del på det där med bemanningsföretag. Det råder verkligen delade meningar om den här branschen. En del höjer dem till skyarna, andra tycker att de är rena skiten. Senast artikeln jag läste om bemanningsbranschen var inte så positiv. Den tog upp hur företagen anställer unga killar, låter dem jobba skiten ur sig och sedan, när antingen kroppen eller psyket säger ifrån, skiter företagen helt i dem och avslutar deras anställningar. Det är inte okej någonstans.
Jag blev lite nyfiken på vilka branscher bemanningsföretagen verkar inom och jag blev faktiskt lite förvånad när jag insåg att det går att hyra socionom precis som det går att hyra läkare. Men tanke på kritiken runt inhyrd vårdpersonal vet jag inte om jag tycker det är så bra idé att hyra in socionomer. Jag menar det är ju ett yrke som borde bygga på långsiktliga relationer mellan socionom och klient. Det kan inte bli något vidare bra för klienten när vetskapen att den man ger sitt förtroende till kan byta arbetsplats inom ett par månader. Nej, det finns en hel del att fundera på här tycker jag.

bb

Kommentera

Required fields are marked *.